Сватбените торти – парченце изкуство за всеки гост
  • 12
  • 02

Какво е модерно при сватбените торти? С този въпрос екип на Weddicted.com се обърна към водещи сладкарски ателиета, които имаха свои щандове на изложението BALKANIKA WEDDING & HONEYMOON EXPO.

Освен класическите торти на няколко етажа, които си остават вечни, модните тенденции са повече от ясни: налагат се малките пасти, по-точно малките тортички, които са с щедра украса, истинска наслада за очите. По елегантен начин те се подреждат на стойка на етажи, като е предвидена и торта за нарязване от младоженците. Има пастичка за всеки гост – още един подарък и жест на внимание към присъстващите на партито.

Декорирането на пастичките е превърнато в изкуство, дотолкова, че се усъмнихме изяждат ли си ги хората, или си ги отнасят вкъщи, за да им се радват по-дълго 🙂 Съмненията ни се оказаха основателни – булка споделила, че вече втора година си пази в хладилника цветята от тортата. Захарно тесто и вафлена хартия са най-често използваните материали при декорациите.

Цветовете са разнообразни – всяка двойка младоженци си имат цвят, който според тях е най-модерният. Розово, синьо, тюркоаз, зелено са водещи в предпочитанията, налагат се и тортите в златно.

Актуален е стилът Рустик – с препратка към природата, естествените форми и материали, като в декорацията се използват слама, зебло, памучни цветя. Не отстъпва и Винтидж стилът, който е характерен с перлите, бледорозовото, нежните цветя.

Стремежът на сладкарите е тортите да са модерни не само като визия и излъчване, но и като вкус. Налагат се кремовете с маскарпоне и шоколадовият мус.

Няма суеверия за сватбените торти, за които трябва да се внимава, единственото е цветята да са нечетен брой. Тортата се разрязва от младоженците за сладост в живота и първото парче е за тях, а следващите са за двойки, които скоро ще се женят.

Comments (0)

Leave a reply

Should you ever have a question, please dont hesitate to send a message or reach out on our social media.
More News
  • 26 Feb 2016
  • 0
Какви са сватбените тенденции за 2016 година в Испания? Много сходни с тенденциите в България, и там правят сватбите си като нас. Най-предпочитаните цветове и...
  • 17 Jan 2016
  • 0
2016-та година започна. 2+0+1+6 = 9, а както знаете девет символизира осемте стъпала около цикъла на живота, плюс неподвижния център. Египтяните са виждали в неподвижния...
  • 4 May 2016
  • 0
Рокли за съвременни динамични дами показа Каролина Херера (Carolina Herrera) в булчинската си колекция за сезон пролет-лято 2017 година. Сред тях впечатлява ансамбълът с панталон...