СВАТБА
Морската приказка на Лина и Андреа
  • Share :
Морската приказка на Лина и Андреа
STORY
image movie

Фотограф: Лъчезар Отравов

Когато България обикна Италия и обратното

Винаги, когато някоя двойка ни каже “Искаме сватбата ни да е на морето.”, реакцията ни е една огромна усмивка.

Екипът на Weddicted стана част от вълшебния ден на Лина и Андреа, които избраха ресторанта на къмпинг “Смокиня” за мястото, където да си кажат заветното “Да”.

Истината е, че те са си го казали неофициално няколко години по-рано, когато се е родила тяхната дъщеричка. Лятото на 2017 г. ще остане в спомените на всичките им гости с този красив ден.

Историята на Лина и Андреа започва в Италия – родината на младоженеца. Там те се срещат любовта в лицето на другия. Въпреки че не са от една националност Андреа уважи някои от родните обичаи.

Сватбата беше модерна приказка на плажа. Младоженците си бяха определили среща на плажа. Минути преди булката младоженецът излезе от стаята си и отиде да я чака на уреченото място. До мястото на срещата им Лина беше придружена от своя баща, който й даде последни съвети за семейния живот и предаде ръката на дъшеря си в италиански ръце.

Ние се погрижихме мястото на срещата да бъде максимално красиво. Изградихме красива арка, обградена с морски детайли, която да допълни романтичната атмосфера.

Различните езици не попречиха на влюбените и гостите да видят и прочетат любовта по лицата и устите им.

На българска територия булка се печели с “Да” на родния й език. Така всички разбират, че я искаш за цял живот. Подкрепа за този съюз даде и дъщеричката им, която донесе сватбените халки.

Официалната церемония винаги е последвана от заслужено празнуване, защото любовта трябва да бъде чествана и уважавана.

Предстояха много изненади, за които младоженците не подозираха. Сълзи в очите на Андреа донесе видео компилация от поздравления на негови приятели и роднини, които не са успели да уважат тяхната сватба. Емоциите надделяха и той искрено поплака пред всички гости.

След кратка пауза, в която всичките около 70 гости се отдадоха на песни и танци, изненадите продължиха. Отново младоженецът беше под прицела на неочакваното.

Красотата на сватбите е в това, че много често виждаш едни хора, които са опознали и обикнали своите странности и вкусове. Точно с нещо любимо беше свързана и следващата изненада – можем да я наречем “В стила на 90-те”. Като истински фенове на музиката на 90-те години булката, кумата, кумът, както и някои гости бяха подготвили своята маскировка, за да изненадат Андреа. Перуки, мустаци, прахосмукачки, диско топки и любими мелодии бяха акцент на втората изненада, която този път донесе на младоженеца сълзи от смях. Той веднага влезе в тона на изнасяното представление и даде всичко от себе си, за да покаже, че и той може. Поредното доказатество, че диското е още живо в сърцата на истинските фенове.

Подаръците за всички гости бяха в морска стилистика. Булката беше донесла италиански бонбони под ромата на камъни, които бяха красиво аранжирани в малки стъкленици с пясък от захар вътре. Ние се погрижихме те да добият завършен вид, като добавихме панделки, мидички и името на всеки един уважил красивото събтие.

Истината е, че след този приказен ден, екипът ни си легна около 4.30 ч. сутринта. Времето отлита, когато работата е и удоволствие.